maandag 15 januari 2018

Naast palmvetkaas met pindasmaak heeft AH nu ook echte pindakaas - lof voor Albert Heijn

Sinds De Boze Consument in 2010 enkele vernietigende blogs postte over het verlagen van de hoeveelheid pinda's in de pindakaas van Albert Heijn, was het slechts wachten op het moment dat de supermarktketen zijn pinda-beleid zou wijzigen. In 2015 heeft het concern eindelijk het advies van de Boze Consument ter harte genomen en een pindakaas met 100% pinda's ingevoerd. Wij vinden het zelfs wat over-the-top, 100%, maar dat mag ook wel na al die jaren pindakaas uitwonen. Sindsdien koopt De Boze Consument weer regelmatig pindakaas van de firma Albert Heijn. Complimenten voor AH -  maar alleen voor deze pindakaas:



Het lijkt er helaas op dat AH deze introductie heeft gebruikt als afleiding om de kwaliteit van haar huismerk stiekem verder uit te hollen. Het is ten hemel schreiend dat de gewone pindakaas van AH nog steeds transvetten bevat, terwijl het percentage pinda's daar inmiddels verder is gekelderd naar 76%. Dat is geen pindakaas, dat is palmvetkaas met pindasmaak.

De "biologische" pindakaas van Albert Heijn is helemaal een triest verhaal, met een pindapercentage van 78% en een aanzienlijke hoeveelheid ongewenste, Diabetes 2 veroorzakende, overbodige suiker. Albert Heijn zet zich al jaren in om Nederland ziek en dik te maken door aan alle mogelijke en onmogelijke producten een gigantische hoeveelheid suiker toe te voegen, en het einde van die suikerterreur is nog niet in zicht. Voorlopig houdt AH dus een dikke onvoldoende, maar met een klein plusje, een helder lichtpuntje: 100% pindakaas! Hoera! Koop dat spul, voor AH het uit zijn assortiment gooit!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten