vrijdag 23 januari 2009

Gilette ARGHH Gilette AAAARGHHH!

Het wordt hoog tijd dat iemand Gillette de keel afsnijdt, met Match3, MatchIV of Fusion, maakt niet uit. Elke keer als ik nieuwe scheermesjes nodig heb, heeft Gillette, met inzet van een ongelofelijke creativiteit en innovatiedrang, een nieuw revolutionair scheersysteem uitgevonden: een mesje erbij. Inmiddels zitten we op 5 mesjes per scheermes. De prijs stijgt navenant. En het houdertje, waar je elke keer extra voor betaalt, is weer onbruikbaar geworden en kan aan het milieu of aan Afrika gedoneerd worden.

Ik las laatst een blaatverhaal in de krant, NRC nog wel, waar een of ander kutmarketingbureau ruim baan kreeg om te beweren dat consumenten zo mondig zijn en dat fabrikanten DUS elke maand hun product moeten vernieuwen, om de consument geboeid te houden. Yeah right. In feite zegt dat marketingbureau alleen maar: "Huur ons in!" Boze consumenten kotsen ervan, elke maand een mesje erbij. Hoort u dat, mijnheer Gillette? Ik kots van Gillette. Zo, dat is eruit.

Wie o wie kent er een goed merk scheermesjes, waarvan ik over een half jaar, een jaar en twee jaar een nieuwe set mesjes kan kopen, die op hetzelfde houdertje passen? Liefst voor minder dan 8,95 per scheermesje.

7 opmerkingen:

  1. kijk eens bij de lidl.
    ik kocht er een compleet scheersysteem, 20 driedubbele mesjes inclusief houdertje voor 4,95.

    prima mesjes, blijven lang scherp.
    of men volgend jaar nog dezelfde mesjes verkoopt, durf ik niet te zeggen. maar voor dat geld kun je best een houdertje weggooien, dunkt me.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank u, F. Starik. Een uitstekende tip. De Lidl is een prachtzaak, ik ga er deze week een bezoek aan brengen, want het laatste mesje begint bot te worden. Ik zal meteen kijken of daar nog misstanden aan de kaak gesteld moeten worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zelf ben ik nogal fan van de Philips Coolskin... Maar da's dan weer een elektriek apparaat. Toch zouden alle mesjesscheerders die eens moeten proberen.

    Deze mededeling werd u aangeboden door Philips Consumentenelektronica N.V. te Eindhoven.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Die prijs is inderdaad een grote frustratie. Een mooi voorbeeld is het verschil tussen de Gillette Fusion scheermesjes en Gillette Fusion Power scheermesjes. Het is bijna hetzelfde scheermesje maar toch is Gillette Fusion Power duurder. Innovatie is een manier van marketing bij Gillette.

    Ik vond de prijs van scheermesjes ook erg hoog en ben daarom een scheermesjes webwinkel begonnen: http://www.care4him.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  5. het verbaast mij dat alternatieve fabrikanten geen mesjes aanbieden die op de Gillette houders passen.
    Waarom geen mesjes met het G2 schuifsysteem (wat ooit door meerdere fabrikanten gebruikt werd) en een tussenstukje om de verschillende Gillette-houders "om te vormen" tot een G2 schuifhouder.
    De aangeboden scheermesjes zouden in versies met 1; 2; 3; 4;als 5 mesjes aangboden kunnen worden

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij de Hema zijn Gilette G2 mesjes te verkrijgen.

      Verwijderen
  6. Als er één product is dat op de markt is gebracht en waar ik nu nog een rood waas van voor mijn ogen krijg is het het Gilette Fusion Power systeem. Het toppunt van fout commercialisme! Eerst werd je lekker gemaakt met een relatief goedkoop houdertje plus gratis mesje, daarna wordt het dokken, op een schandalige manier!! Ik koop die waanzinnig dure scheermesjes ècht niet (nooit) meer. Wat dan wel? Van die simpele geelgekleurde scheermesjes-met-houdertje, in zo'n grote zak, van BIC bijvoorbeeld. Voor een habbekrats, hooguit een paar euro. Ongeveer 5 scheerbeurten per mesje en ze scheren prima. Maar ja, ze hebben weinig 'snob appeal', dat is waar...Jammer dan!

    BeantwoordenVerwijderen